✅ 9 lei transport prin curier la comenzi de 50+ lei cu plata prin card. Transport Gratuit la 150+ lei!

Alegerea Jucăriilor pentru Dezvoltarea Motorie Fină și Brută

Alegerea Jucăriilor pentru Dezvoltarea Motorie Fină și Brută
Dezvoltarea motorie este esențială pentru creșterea sănătoasă a copiilor. Abilitățile motorii fine și brute sunt fundamentale pentru activitățile zilnice și pentru învățare.

Motorica fină implică mișcări precise ale mâinilor și degetelor, necesare pentru scris, desenat și alte activități delicate.

Motorica brută implică mișcări mai mari ale corpului, cum ar fi alergatul, săritul și urcatul.

Ambele tipuri de abilități motorii contribuie la coordonarea, echilibrul și forța fizică a copiilor.

 

Jucării pentru Dezvoltarea Abilităților Motorii Fine

Puzzle-uri și Jucării de Sortare

Puzzle-uri din lemn
 


Puzzle vertical cu 9 cuburi din lemn

Puzzle-urile din lemn sunt ideale pentru dezvoltarea motorii fine. Acestea necesită coordonare mână-ochi și mișcări precise pentru a potrivi piesele corect. Prin manipularea pieselor de puzzle, copiii își îmbunătățesc dexteritatea și învață să rezolve probleme. Puzzle-urile Montessori sunt simple și durabile, făcute din materiale naturale, ceea ce le face sigure și atractive pentru cei mici.

Jucării de sortare a formelor
 


Cutie sortare forme din lemn

Jucăriile de sortare a formelor ajută copiii să învețe să recunoască și să potrivească diferite forme și culori. Aceste jucării stimulează dezvoltarea abilităților motorii fine prin necesitatea de a introduce formele corecte în deschiderile corespunzătoare. În plus, ele dezvoltă coordonarea și capacitatea de rezolvare a problemelor.

Jucării de Construcție și Asamblare

Seturi de construcție cu blocuri
 


Set constructie blocuri din lemn handmade

Seturile de construcție cu blocuri sunt excelente pentru dezvoltarea motoriei fine. Copiii învață să manipuleze și să asambleze blocuri, ceea ce le dezvoltă coordonarea mână-ochi și abilitățile de planificare. Seturile Montessori sunt adesea realizate din lemn, fiind durabile și sigure pentru copiii mici.

Jucării de asamblare cu șuruburi și piulițe
 


Band de lucru cu suruburi si piulite, din lemn

Jucăriile de asamblare cu șuruburi și piulițe ajută copiii să învețe cum să folosească unelte simple. Aceste jucării necesită mișcări precise și coordonare fină pentru a înfileta și desfășura șuruburile. Prin acest tip de activitate, copiii își dezvoltă dexteritatea și capacitatea de a rezolva probleme mecanice simple.

Activități Artistice și Manuale

Seturi de desen și pictură
 


Click aici pentru Jucarii Creative

Seturile de desen și pictură sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților motorii fine. Folosirea pensulelor, creioanelor și altor instrumente artistice ajută copiii să își dezvolte controlul asupra mișcărilor mâinilor și degetelor. În plus, aceste activități stimulează creativitatea și expresia personală.

Mărgele și sfori pentru înșirat
 


Joc creativ bratari cu margele tesute Miyuki

Jucăriile de înșirat, cum ar fi mărgelele și sforile, sunt foarte bune pentru dezvoltarea coordonării și a abilităților motorii fine. Copiii trebuie să manipuleze și să înșire mărgelele pe sfoară, ceea ce le îmbunătățește dexteritatea și răbdarea. 

 

Jucării pentru Dezvoltarea Abilităților Motorii Brute

Jucării de Exerciții Fizice

Trambuline mici

Trambulinele mici sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților motorii brute. Săritul pe trambulină ajută la îmbunătățirea echilibrului, coordonării și forței musculare. 

Coșuri de baschet pentru copii

Coșurile de baschet pentru copii sunt perfecte pentru a încuraja mișcarea și jocul activ. Aruncarea mingii în coș ajută la dezvoltarea coordonării mână-ochi și a forței. 

Vehicule pentru Copii

Biciclete și triciclete
 


Tricicleta lemn fara pedale Ride On
 

Bicicletele și tricicletele sunt esențiale pentru dezvoltarea motorii brute. Pedalatul dezvoltă forța picioarelor, coordonarea și echilibrul. Aceste vehicule îi învață pe copii să controleze mișcările corpului și să navigheze în spațiu. 

Trotinete și skateboard-uri

Trotinetele și skateboard-urile sunt jucării care stimulează dezvoltarea abilităților motorii brute prin mișcare activă. Utilizarea acestor vehicule necesită coordonare, echilibru și control al corpului. Copiii își dezvoltă rapiditatea și agilitatea, învățând totodată să își mențină echilibrul în mișcare. 

Jucării pentru Jocuri în Aer Liber

Seturi de joacă pentru nisip

Seturile de joacă pentru nisip sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților motorii brute. Săpatul, turnatul și modelarea nisipului necesită mișcări ample și coordonate. Aceste activități ajută la dezvoltarea forței brațelor și a coordonării generale. 

Mingi de diferite dimensiuni

Mingile sunt jucării esențiale pentru dezvoltarea motorii brute. Jocurile cu mingea, cum ar fi aruncarea, prinderea și lovirea, dezvoltă coordonarea, forța și agilitatea. Mingile de diferite dimensiuni permit copiilor să practice și să își dezvolte abilități motorii variate.

Beneficiile Dezvoltării Motorii pentru Copii

Îmbunătățirea coordonării și echilibrului

Dezvoltarea abilităților motorii, atât fine cât și brute, contribuie semnificativ la îmbunătățirea coordonării și echilibrului copiilor. Activitățile care implică mișcări precise și controlate, cum ar fi puzzle-urile sau mersul pe bicicletă, îi ajută pe copii să își sincronizeze mișcările corpului. Aceste abilități sunt esențiale nu doar pentru activitățile fizice, ci și pentru sarcinile zilnice, cum ar fi scrisul sau îmbrăcarea.

Creșterea forței fizice și a rezistenței

Jucăriile și activitățile care dezvoltă abilitățile motorii brute, cum ar fi săritul pe trambulină sau jocurile cu mingea, contribuie la creșterea forței fizice și a rezistenței copiilor. Participarea regulată la activități fizice ajută la întărirea mușchilor și la dezvoltarea unui sistem cardiovascular sănătos. Copiii devin mai puternici și mai rezistenți, ceea ce le permite să participe mai activ la jocurile și activitățile zilnice.

Stimularea dezvoltării cognitive și emoționale

Dezvoltarea abilităților motorii are un impact pozitiv și asupra dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor. Activitățile motorii fine și brute îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea critică și rezolvarea problemelor. De exemplu, construirea unui turn din blocuri sau asamblarea unui puzzle necesită planificare și perseverență. În plus, activitățile fizice eliberează endorfine, contribuind la starea de bine și la reducerea stresului. Copiii își dezvoltă încrederea în sine și învățarea devine o experiență plăcută și satisfăcătoare.

Postarea anterioara

Suport clienti 09:00 - 17:00 (maxim 1 zi lucratoare prin email)

0750.475.425 contact@jocolino.ro
WhatsApp

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!